Hogyan találd meg az életcélod férfiként?

Bevezető

Férfiként azt gondolom, hogy igazából két fő állapotban tudunk létezni, 1. Elveszve, üresen és azt érezve, hogy nem igazán van értelme az életünknek, vagy 2. kiteljesülve, motiválva és szeretetben. A két állapot között lévő rést az életcélod megtalálásával tudod betölteni. 

 

Nemrégiben voltam újra az egyes állapotban, és az által, hogy minden lehetséges figyelem elterelést az életem során ki építettem a mindennapjaimból képes voltam IGAZÁN ismerni, hogy milyen amikor egy férfi életcél nélkül él. Amikor egy férfi nem tereli el a figyelmét akkor az, ha nincs életcélja, egy lelki fájdalommal egyenlő. Viszont nem csak ezt tudtam fel ismerni, hanem azt is, hogy a férfiak 99%-a miért nem érzi ezt a lelki fájdalmat. Azért, mert a mai világban képesek vagyunk akár évtizedekre TELJESEN elterelni a figyelmünket a gondolatainkról, a mélyebb érzelmeinkről és vágyainkról. Ezzel önmagában nem lenne baj, csak ez, hogy a férfiak elterelik a figyelmüket, azt eredményezi, hogy elpazarolják az életüket. Telibe teng-lengenek és azért dolgoznak nap-mint-nap, hogy újra dolgozhassanak, miközben amúgy szarul, üresnek és energiátlannak érzik magukat. 

 

Borzalmas kép tárul elém amikor elképzelek egy olyan életet magamnak, ahol 30-50 évesen nem a-szerint élek amit IGAZÁN akarok, ahol hagyom, hogy a külvilág elnyomja a vágyaimat. És mivel tudom, hogy milyen akár egy nap is életcél nélkül, nem, hogy egy élet, ezért feladatomnak érzem, hogy a lehető legtöbb férfinak segítsek megtalálni a sajátját és elkezdeni a-szerint élni. Ebből az okból kifolyóan jött létre az írásom, amit jelenleg olvasol. 

 

Arra kérlek most, hogy legyen értelme a szöveg hátralévő részének, hogy csináljunk egy kis gyakorlatot. Nagyon egyszerű lesz. Mindjárt csukd be a szemed egy kis időre, pár perc (mindegy, hogy hol vagy), majd vegyél egy nagyon hosszú mély levegőt, miután ez meg volt állj meg egy másodpercre a levegővel a tüdődben, majd fújd ki úgy, hogy igyekszel vele együtt az összes gondodat kilélegezni. Ezt csináld meg egy pár alkalommal, majd hagyd csukva a szemed, tarts meg egy ehhez hasonló légzés mintát és kérdezd meg magadtól, hogy jó helyen vagy e? (így: “Jó helyen vagyok jelenleg az életemmel?”), és ne szavakkal próbáld ezt megválaszolni, hanem érezd, hogy jó helyen vagy-e. Két érzés lesz benned, méghozzá a kettő amit a bevezető elején említettem. 1. elveszve fogod érezni magad, üresnek, és azt fogod érezni, hogy igazából semmi értelme annak amit csinálsz, vagy 2. mosoly fog kerülni az arcodra, azt fogod érezni, hogy jó helyen vagy és azzal foglalkozol amit a mély vágyad súg, szeretet lesz a szívedben és érezni fogsz egy kis energiát ami erőt ad neked. Ha ezt megcsináltad, és tudod, hogy az 1-es vagy a 2-es állapotba vagy akkor mehetünk tovább, mindegy melyikben vagy a szöveg akkor is hasznos lesz. 

I. Mi az életcél, és hogyan működik?

Az életcél nem egy nagy cél, nem egy óriási misszió, hanem egy állandó változása a vágyainknak. Ez kicsit ellentmondásos lehet, de az eddigi tapasztalataim szerint így működik. Tömören elmondva, lesz egy vágyad, ezzel elkezdesz foglalkozni és aktívan dolgozol ennek a vágynak a kielégítésén, majd megunod. Kicsit bővebben is elmagyarázom viszont és ehhez fehasználok egy példát az életemből. 2020-ban a karantén idején valamilyen okból kifolyóan elkezdtem azt nézni az interneten, hogy hogyan vágnak hajat feka borbélyok. Annyira tetszett, és annyira imádtam videókat nézni erről, hogy egy idő után elkezdtem vágyni arra, hogy én is hajat vágjak (egy férfi egy ehhez hasonló helyzetben képes betölteni a rést az 1-es, és a 2-es állapot között, méghozzá úgy, hogy elkezd CSELEKEDNI a vágyával kapcsolatban), szerencsémre sosem voltam egy agyalós kölyök, mindig inkább egyből cselekedtem és aztán gondolkoztam, így amikor először megcsapott a vágy egyből neki ugrottam és levágtam a hajam az otthoni hajnyíró géppel. A misszió nem sült el valami jól (pontosabban mondva szerencse, hogy karantén volt), cserébe egyre erősebb lett a vágyam az iránt, hogy hajat vágjak, emiatt követtem ezt a vágyam. Egyszer csak viszont, 2022 április, május körül, ki aludt bennem ez a láng. Valamiért a hajvágás, egyik napról a másikra nem lett több mint egy átlagos munka.

 

Így nézz ki egy ciklusa az életcélunknak, olyan egy kicsit mint az évszakok, jönnek mennek. Azért életcél viszont, mivel egy ilyen ciklus hozzáad egy nagyobb egészhez. Amikor egy férfi elkezdi követni az ehhez hasonló vágyait, akkor mindig amikor teljesít egy ilyen kisebb ciklust közelebb kerül az igaz MÉLY vágyához, legalábbis én eddig ezt tapasztaltam. Miután kialudt bennem a hajvágás iránti vágyam támadt egy új, egy kicsit rövidebb ciklus, de erről mindjárt beszélek, majd miután ezt is teljesítettem következett megint egy új, egy sokkal erősebb vággyal rendelkező ciklus, ez pedig a jelenlegi. Az aktuális ciklusom sokkal jobban kiteljesít mint a hajvágás és sokkal nagyobb erőt és értelmet ad az életemnek. Miután ezeket megfigyeltem az életemben ahhoz a következtetéshez jutottam, hogy minden egyes ciklussal egyre közelebb és közelebb kerülünk a végső célhoz, a végső vágyunkhoz, ami a lehető legerősebb.

 

Nagyjából kezd szerintem érthető lenni, hogy pontosan mi az életcél és, hogy hogyan működik, de még mélyüljünk el benne egy kicsit jobban. Az életcél az igazából egy VÁGY, egy MÉLY HÚZÁS valami felé amit önmagadban érezhetsz, és, vagy követed CSELEKVÉSSEL, vagy ELNYOMOD magadban FÉLELEM miatt és FIGYELEM ELTERELÉSSEL. Ez a húzás bármi felé lehet, nem viccelek, tényleg, BÁRMI felé. Közvetlen a hajvágás után jött egy új vágyam (ennek a vágynak a kielégítése közben folytattam a hajvágást, csak már nem okozott örömet) Ez az új vágy, vagy ciklus az volt, hogy 0-24-be bulizzak és csajozzak. Telibe ez volt a mély vágyam, hogy buliról bulira menjek, és napi szinten 2 agysejt-ig igyam magam. Nagyon fontos itt megemlítenem, hogy szükséges az életedben való továbblépéshez egy ilyen vágyat is teljesíteni (legalábbis én azt gondolom, hogy ha elnyomtam volna magamba akkor nem tudtam volna megtalálni a jelenlegit). Mindegy mennyire vághat közbe az életstílusodba, vagy mennyire tűnhet őrültségnek kövesd azt a mély vágyat ami felé húz a lelked, mivel, ha ezt nem teszed meg, akkor az 1-es állapotban fogsz dagonyázni, úgy, hogy mélyen igazából ki nem állhatod az életed.

 

Összefoglalva ezt a bekezdést, az életcélunk igazából egy vágy, egy húzás valamilyen tevékenység, életstílus, vagy téma iránt. És ez a vágy állandó jelleggel változik, ha az ember úgymond kielégíti őket, de ha nem akkor ott marad annak a vágynak a szintjén. Képzeld el ezt úgy, mintha szinteket lépnél az életedben, nem tudsz átugrani egy szintet, így ha azt nem teljesíted, akkor ott ragadsz (ezért gondolom az életet amúgy egy játéknak kicsit, de ez egy másik téma). Most, hogy ezt tisztáztuk nézzük meg, hogy:

II. Miért őrültség elnyomni magadban az életcélod felé vezető vágyaidat?

Ennél a bekezdésnél meg szeretném említeni, hogy mind ez a saját véleményem és kérlek úgy olvasd el, hogy ne vakon kövesd azt amit mondok, hanem kérdőjelezd meg, hogy egyetértesz e velem. Teljes mértékben azt gondolom, hogy egy életcél nélküli férfi inkább árt a világnak, mint elősegítené, mivel ha bele gondolsz, akkor az esetek többségében ezek a vágyak a segítés köré épülnek (nem mindig, de az igazán mély és értelmet adó vágyak igen). Ha megnézzük a hajvágás-os vágyam (persze azért is csináltam, mert nekem örömet okozott, de ez velejárója egy igazán erős élet célhoz vezető vágynak), voltak olyan hónapjaim ahol 100+ hozzám hasonló gyereknek tettem szebbé a mindennapjait azzal, hogy olyan hajjal sétálhatot az utcán ami önbizalmat ad neki, és mindezt egy elérhető áron tette meg, mivel sose kértem el sok pénzt a hajaimért. A jelenlegi vágyam pedig az, hogy a lehető legtöbb férfinak segítsek egy teljes életet élni, amiben kiteljesülhet, ez sem feltétlen egy olyan tevékenység amivel ártanék a világnak. Azzal viszont, ha kedvtelennek és üresnek érzi magát egy férfi azzal másoknak árt, mert nem csak, hogy elpazarolja az energiáját amivel szebbé tehetné mások életét, de még megajándékozni se tudja a körülötte lévőket a jó kedvével és az energiájával. Azt pedig nem is említve, hogy a férfi maga is rosszul és feleslegesnek érzi magát az életében egy életcél nélkül. Szóval, ha bele gondolunk igazából önzőbb nem követni a vágyainkat, mint követni őket, de mint ahogy említettem ez a SAJÁT véleményem. Ha viszont részben egyetértesz vele, akkor hadd osszam meg a tapasztalataimat arról, hogy én hogyan találtam meg a mély vágyaimat, hogy én hogyan cselekedtem velük kapcsolatban és, hogy milyen egyéb tanulságokat szűrtem le idővel.

III. Hogyan találd meg az aktuális ciklusod, vagy mély vágyad?

Talán már leszűrhetted, de ennek ellenére leírom itt is, hogy a vágyaid kielégítésének két fő ellenfele van amelyek vissza tarthatnak a 2-es állapottól. Az egyik az a FIGYELMED ELTERELÉSE a másik pedig a FÉLELEM, a félelem attól, hogy cselekedj a vágyaiddal kapcsolatban. Ebben a bekezdésben a figyelmedről lesz szó és arról, hogy ez hogyan kapcsolódik ide, a következőben pedig a félelemről.

 

Kezdjük ott, hogy fel sem fogod ismerni a vágyaidat, ha eltereled a figyelmedet róluk, és a gondolataidról, emiatt hadd osszam meg, hogy én ezt hogyan orvosolnám. Ahhoz viszont, hogy ezt megtudjam tenni szükséges kicsit beszélnem a tudatalattinkról és arról, hogy eddig mit tanultam a figyelmünkről. 

 

Két fő részre bontanám az elménket, a tudat alatti rész és a tudatos rész. A tudatos rész az a rész amely összeköti a világot és a tudat alatti részedet, a tudatalatti részed pedig az ami igazából működtett téged. Ez kicsit olyan vibe, mintha lenne egy számítógép és az ember aki használja. Mindegy, hogy az aki használja a gépet mennyire ért hozzá és mennyire tudna rajta bonyolult dolgokat végrehajtani, ha a gép maga nem bírja. Így mindegy mennyire tudna esetleg a tudatos éned bármi bonyolultat is végrehajtani, ha a tudatalattid nem bírja. Viszont a tudatalatti részedet a tudatos részeddel tudod programozni és befolyásolni, mivel ő az aki összeköti a tudat alattit a külvilággal. Mint a számítógépes példában, az aki használja, a gép jelen állapotában lehet nem tud vele sok mindent kezdeni, de ha újra építi a gépet, vagy felfrissíti, akkor sokkal többre képes (nem értek a gépekhez, szóval, ha faszságot beszélek róla akkor azt nézd el, de szerintem ezzel meg lehetett érteni). Most pedig röviden had beszéljek a figyelmünkről, majd össze kapcsolom a kettőt.

 

A figyelmünk a másik dolog ami egy fontos tényező a vágyaink felismerésével kapcsolatban, mivel a figyelmünk az irányítható és befolyásolható. A figyelmünket bárhova tudjuk irányítani, ezt pedig azért tudjuk megtenni, mivel nem a tudat alatti részünk irányítja, hanem a tudatos. Úgy működik a figyelmünk, hogy te pl. jelenleg kétféle módon olvashatod ezt a szöveget 1. ide figyelsz és nem csak felszínesen olvasol betűket, 2. kurvára nem figyelsz, mert amúgy teljesen máshol járnak a gondolataid. 

 

Csinálhatunk most is gyorsan egy gyakorlatot, hogy jobban megértsd mi a pöcsről beszélek. Írányítsd most kérlek a figyelmed a jobb lábadon lévő nagy lábujjadra (remélem van) és arra, hogy milyen érzés van benne. Esetleg van rajtad egy papucs, egy cipő, vagy csak szabadon van, a lényeg, hogy képes vagy arra figyelni, hogy mit érzel vele.  Most pedig csukd be a szemed és kezdj el levegőt venni, miközben ezt csinálod irányítsd a figyelmed arra, hogy a tüdődbe szívott levegő hogyan emeli meg a mellkasod, majd hogy a kifújt levegő által hogyan súllyed vissza. 

 

Most már érthető szerintem, hogy figyelmed mi szerint működik. Miért fontos ez a két dolog viszont? Azért mert ahogy említettem a tudatos részed köti össze a külvilágot a tudat alatti résszel, mind ezt pedig a figyelmed irányításával tudod megtenni. A bökkenő itt, hogy bár tudod irányítani a figyelmedet, de azt nem, hogy mennyi dolgot fogad be és küld a tudatalattidnak a tudatos énen keresztül. Ez alatt azt értem, hogy a figyelmedet tudod pl. ennek a szövegnek az olvasására szentelni, de nem leszel képes kizárni a hangokat, ha egy buszon vagy, vagy éppen fúr a szomszéd, mivel a figyelmed ezeket befogadja és tovább küldi a tudatalatti résznek. A tudatos részed a szűrője annak, hogy mi kerül be a tudatalattidba, vagy ki a tudatalattiból, és ezt pedig, ahogy most már lassan szerintem tiszta, a figyelmed irányításával tudod kezelni. Ezt úgy képzeld el, hogy van a tudat alatti rész, és van a tudatos. A tudatos résszel képes vagy döntést meghozni, vagy irányítani a figyelmedet ahhoz, hogy mit rakj be a tudatalattidba vagy mit vegyél ki onnan. (Zárójelben említem meg, bár nagyon fontos, de a tudatos részed erősségét, és a képességet azzal kapcsolatban, hogy mennyire tudsz pl. figyelni, vagy mennyire tudsz jó döntéseket meghozni az nagyban össze függ az egészségeddel kapcsolatos szokásaiddal, mennyit alszol? Hogyan kajálsz? Mennyire sportolsz? Mennyi vizet iszol? Stb.)

 

Ezeket azért volt szükséges megosztanom, mert a tudatalattidba lapul az életcélod, a mély vágyad, és őt csak a figyelmed irányításával és a tudatos éned gondolkodási és döntés hozói képességével tudod megismerni. Ha te minden nap egész végig zenét hallgatsz, vagy mész jobbra balra dolgokat elintézni akkor a figyelmed állandó jelleggel másra fog terelődni, az az nem lesz képes a tudatalattiból előhozni bármilyen féle gondolatot, vágyat, vagy akár egy régi traumát. Ezáltal, ha sosem állsz meg egy másodpercre magadba nézni (ahogy előbb csináltuk amikor a lélegzetedre és a mellkasod megemelkedésére figyeltünk), akkor sosem fogod tudni megtalálni azt amire igazán vágysz, maximum felszínesen tudod érezni, hogy nem azt csinálod amit igazán akarsz és emiatt erőtlennek és üresnek érzed magad.

 

Szóval, ha te meg szeretnéd ismerni a tudatalattidban rejlő mély vágyadat, vagy máshogy fogalmazva az aktuális ciklust ami közelebb vihet az életcélodhoz, akkor szükséges elsajátítanod azt a képességet, hogy befelé irányítod a figyelmedet, méghozzá a gondolataidra (nem pontosan rájuk, de ezt mindjárt elmesélem). Majd miután képes vagy megfigyelni, hogy mit akarsz igazán, képes leszel e-felé haladni. Ezt a képességet röviden a meditálással fogod tudni elsajátítani, még pedig úgy, hogy figyelsz a lélegzetedre, majd minden alkalommal amikor egy gondolat elterelte róla a figyelmed akkor vissza irányítod a lélegzetre, így egy idő után képes leszel a gondolataidat megfigyelni, ezzel együtt a mély vágyaidat is (zárójelben egy férfi az ágyban is jobb, ha képes azonosulni a mély vágyaival). Vissza kanyarodva viszont, amint te megismered a mély vágyadat képes vagy kitölteni az 1-es és a 2-es állapot közötti rést, ez viszont könnyebbnek hangzik mint amilyen valóban, így ha van kedved erről tudni, akkor olvass tovább.

 

Előtte viszont összefoglalásként, a mély vágyadat a figyelmed önmagadba való irányításával leszel képes megismerni, ezt pedig a meditálással tudod megtenni, majd a tudatos éned segítségével, először is befelé irányítod vele a figyelmed, majd később pedig felismered vele azt amit úgymond “találsz” magadban. (Fontos itt megemlítenem a végén, hogy könnyen lehet, hogy te meditálás nélkül is érzed, hogy merre húz a vágyad, a meditálás és a figyelmed irányítása kizárólagosan azért nagyon fontos, mert ezzel tudatosan képes vagy megfigyelni az aktuális ciklusod és melesleg ezzel együtt fogod tudni megismerni a félelmedet pl. ami vissza tarthat az aktuális vágyad teljesítésétől.) Most már viszont térhetünk a következő bekezdésre.

IV. Minden ami visszatart csak a fejedben létezik.

Nem túl bonyolult ez a rész, de mégis talán a legnehezebb. Amikor egy férfi szembesül azzal, vagy felismeri, hogy mit akar igazán, rögvest fel fognak merülni félelmek, vagy “problémák” melyek miatt “Sajnos nem tudok jelenleg azzal foglalkozni, hogy az életcélom szerint éljek.”, egyből megemlíteném, hogy ezek faszságok, nincs kifogás azért amiért nem tudsz cselekedni az iránt, hogy az életcélod szerint élj. Én nemrégiben adtam le teljesen a hajvágást (amiből éveken keresztül fent tartottam magam) csak azért, hogy képes legyek teljesen oda adni magamat az aktuális ciklusomnak. Így jelenleg a spórolt pénzemet felhasználva élek, mivel a hajvágás nem töltött fel, leszívott, így abba hagytam, annak ellenére, hogy hónapokig halogattam ezt a döntést és össze fosott bokával hoztam meg. Amit ezzel mondani szeretnék, hogy gátak és akadályok ténylegesen csak az elmédben fognak létezni, igazából nincsenek. Gát az, hogy lehet egy idő után elfogy a pénzem és baszhatom a hajvágást, mert elvesztettem a vendégeimet akiket 4 évembe telt össze gyűjteni? Igazából nem gát, csak egy magamban létező félelem, egy gondolat képtől való tartás, mivel mi lesz? Max keresek valamilyen másik melót. Minden egyébbel is ez a helyzet, ami felmerülhet akadályként akkor amikor a következő lépés az lenne, hogy cselekedj az aktuális vágyadért. 

 

De ezek miért alakulnak ki? Az eddigi tapasztalataimból leszűrve azért, mert A) félünk attól, hogy a körülöttünk lévő emberek mit fognak rólunk gondolni, és emiatt nem akarunk új irányba haladni, mert ezáltal sérülhet a becsületünk, ha az nem jön össze, B) félünk feláldozni az aktuális kényelmes helyzetünket, egy bizonytalanért, vagy C) félünk attól, hogy a végén kiderül, hogy nem is ezt akartuk igazából, csak álmodozni volt jó róla. Teljesen mindegy melyik aktuális, lehet mindhárom, a lényeg, hogy mindegyik kizárólagosan a fejedben létezik és mindhárom csak vissza tart egy teljes élettől.

 

Ha ebben a helyzetben vagy, akkor te döntesz, nincs jó meg rossz út, csak egy olyan út amit jobban élvezel és amivel jobbat teszel másoknak (a félelmek, nehézségek és akadályok ellenére) és egy olyan út, ahol üresnek és értelmetlennek érzed az életed. Mindegy melyiket választod, de tudd, hogy a kezedben van a döntés afelett, hogy elkezded e követni az életcélod felé vezető vágyad, vagy továbbra is inkább hagyod, hogy a félelmek vissza tartsanak tőle. Az biztos viszont, hogy nem sűrűn kapsz majd új esélyt arra, hogy teljes életet élj. Így, ha azt választod, hogy követed az életcélod akkor annak örülök, mivel akkor félig elértem a célom, ami pedig az, hogy minél több férfinak segítsek teljes életet élni, de ahhoz, hogy teljesen elérjem szükséges még megosztanom veled az eddigi tapasztalataimat azzal kapcsolatban, hogy hogyan haladtam (és haladok) az életcélom felé vezető úton.

 

Összefoglalva ezt a részt, a félelmeid reálisak, de nem tényleges akadályok, hanem kifogások. Halál őszinte leszek veled, én személy szerint szívesen halok meg úgy, hogy teljes életet éltem, még akkor is ha közben hülyének néztek, vagy nem sikerült az amit terveztem, de úgy sosem halnék meg, hogy a félelmeim miatt nem éltem úgy ahogy amúgy tudtam volna. Ha mostanra elhatároztad, hogy belevágsz az életcélod felé vezető utadba, akkor nézzük meg, hogy:

V. Hogyan teljesítsd a ciklusokat?

Csak kövesd a vágyadat, újra és újra nézz magadba és kérdezd meg azt, hogy ezt akarod e, ha igen a válasz akkor hagyd hogy ez feltöltsön energiával, majd minden egyes feladatot ami felmerül benned a vágyad teljesítésével kapcsolatban azt teljesítsd halogatás nélkül! Ha ezt az előző mondatot kinyomtatod magadnak és kirakot valahova akkor nyert ügyed van, mert tényleg ennyi, semmi több. Ez az a rész viszont, ahol közel elengedhetetlen, hogy képes vagy e megfigyelni a gondolataidat és a félelmeidet, mivel a tudatalattink képes anélkül irányítani minket, hogy azt észre vennénk, pl. egy pár hónapja amikor hideg zuhanyozni mentem reggel felismertem, hogy a tudatalattim gondolatokat küld a tudatos énemnek, melyek megállítanak attól, hogy rávegyem magam a hideg zuhanyra. Ott álltam a zuhanyzóba, a kezembe a zuhanyrózsa, folyt belőle a hideg víz, és közbe a tudatalattim dobta fel a feleslegesebbnél feleslegesebb gondolatokat, amelyek nem hagyták, hogy rávegyem magam arra, hogy magamra folyassam a vizet. Egyszer csak erre ráeszméltem, majd azóta hihetetlen nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy képes legyek felismerni, a tudatalattim védő reflexeit.

 

Ez úgy nézz ki, hogy mi mint emberi lények rendelkezünk egy olyan képességgel ami a tudatunk nélkül figyeli azokat a dolgokat a környezetünkben amelyek árthatnak nekünk, amik fájdalmat vagy kellemetlenséget okozhatnak. Ez a képesség az amelyik pl. arrébb húzza a kormányt reflex szerűen amikor valami a kocsi elé ugrik, vagy beletapos a fékbe. Sajnos ez a kis képesség viszont nem csak ezektől véd meg, hanem minden apró kis dologtól ami a kényelmünket megzavarhatja, vagy ami kellemetlenséget okozhat. És azért ilyen fontos, hogy ezt az ember képes legyen megfigyelni, mert nehéz melót lerakni az asztalra nem könnyű, ami emiatt megzavarná a kényelmünket, így a kis ügyes képességünk megszeretne védeni a nehéz melótól. A helyzet viszont az az, hogy a nehéz meló visz közelebb az életcélunkhoz, és a nehéz meló tesz büszkévé! 

 

Nálam csomoszór előfordul, hogy rajtakapom magam azon, hogy valami felszínes feladattal foglalkozom miközben mondjuk írnom kéne egy szöveget, vagy tanulnom valami újat. Ha viszont én nem lennék képes ezt megfigyelni, akkor bőven benne van, hogy jelenleg ezt a fasza kis szöveget nem olvasnád.

 

Szóval összefoglalás képpen, úgy fogod tudni teljesíteni az aktuális ciklusodat és közelebb kerülni az életcélodhoz, ha SOSEM HALOGATSZ és MINDEN feladatot ami közelebb visz az aktuális vágyad kielégétéséhez azt EGYBŐL megcsinálod! A halogatást pedig akkor tudod elkerülni, ha képes vagy felismerni, ha halogatsz, így nagyban azt gondolom, hogy érdemes elkezdeni napi szinten minimum 10 percet meditálni. Utolsó kis fejezetként viszont, hogy teljes legyen a kör, hadd osszam meg az ezeken felül tanultakat az életcélunkkal, a vágyainkkal és a ciklusokkal kapcsolatban.

VI. Kiegészítő tanulságaim

Az egyik, amit HIHETETLENÜL fontosnak tartok az az, hogy sose téveszd össze egy felszínes vágyadat egy mély vággyal. Ezalatt azt értem, hogy pl. érezhetsz egy vonzódást az iránt, hogy kikapcsolj, amivel nincs is baj, mert néha jó kikapcsolni az agyad, de fontos, hogy ezt mivel és hogyan teszed meg. Elmondom neked, hogy a TÉNYLEGES kikapcsolódás az nem a tv nézés, social media görgetés, vagy a netflix bámulása hanem a tényleges kikapcsolódás az a sport, a naplózás, a meditálás, sétálás, vagy beszélgetés olyas valakivel akinek bírod a búráját. Sajnos viszont a mai világban közel minden függővé tesz, telefon, pia, kaja, stb. minden úgy van kialakítva, hogy függővé tegyen és vágyakozz rá, viszont minden ilyen vágyad, egy tv nézés, vagy telefon nyomkodás igazából egy felszínes vágy. Ezt úgy tudod felismerni, hogy feltöltött e amikor vele foglalkoztál vagy sem. Pl. engem ha leülök este faterommal a tv elé akkor az le szív, le szoktam, hogy dumáljunk, de maga a tevékenység egy felszínes vágy kielégítése. Az viszont amikor itt ülök a gépem előtt és írok egy ehhez hasonló szöveget, tanulok, vagy videót forgatok feltölt, ezt egyből a tevékenység után érzed, hogy feltölt-e vagy sem, ha nem akkor csak basztad vele a rezet. Ezen felül úgy is felismerheted, hogy közbe megkérdezed magadtól, hogy “Ezt akarom igazán?”, általában érezni fogod, hogy nem, ha egy felszínes vágyat elégítesz ki.

 

Egy másik dolog amit még megszerettem volna említeni az az, hogy nem baj, ha hülyének néznek, vagy nem támogatják amit csinálsz. Nálam sem nézik jó szemmel, hogy videó forgatásból, szöveg írásból, másoknak való tanács adásból és közösség építésből szeretnék megélni, de ez számít? Nekem nem, mivel egyetlen egy életem van és nem fogom elbaszarintani azért, mert egy két embernek nem tetszik.

Levezető

Igyekeztem minden egyes tapasztalatomat tanulságba és precíz lépésbe foglalni számodra, hogy ezáltal segíthessek neked teljes életet élni. A szívem mélyéről remélem, hogy sikerült legalább elgondolkodtatnom téged azon, hogy elkezd követni az élet célodhoz vezető mély vágyadat, ha még nem tetted volna. Köszönöm, hogy elolvastad ezt az írásom, mert sokat jelent számomra! Nagyon remélem, hogy segített és sok sikert kívánok a tanultak felhasználásban!

 

Ú.i: érdemes rendszeresen kivenned magadnak időt arra, hogy megkérdezd magadtól, hogy jó helyen vagy e.